Peter Birk                    

                                                                                                               "Kanten"   

 Fotograf

Gik på pension for 5 år siden fra et job som stadsbibliotekar. Siden optaget af at rejse, fotografere og foredragsvirksomhed.

Et fotografi skal umiddelbart vække opmærksomhed, men det skal også indeholde kilder til forundring, gåder eller andre kvaliteter der kun afsløres ved længere tids betragtning.  Mine udstillingsfotos er alle stærkt bearbejdede, men ligner den objektive virkelighed. Måske kan en kameravinkel eller en justering af belysningen være nok. Men fotografierne kan også være sammensat af forskellige billeder. Farver og konturer kan være bearbejdede i en sådan grad, at virkeligheden næsten er forsvundet og kun historien er tilbage. Har været medlem af Fotoklubben Focus i 6 år og i 2 år været formand.

Udstillinger: Englemøde på Performers House med kunstnergruppen ’4’ 2012, Copenhagen Photowalk 2012. Seperatudstillinger. Anderledes set på Silkeborg biblioteks storskærme 2013. Deltaget i Focus udstillinger gennem 4 år.

Fotokonkurrencer og saloner: Antagelser ved Den Nationale og Jyske mesterskaber de seneste 4 år. Antagelser ved en række internationale fotosaloner. Antagelse på Projected Image Biennial Luxemburg, 2013. 

Bogudgivelser: Moments of wonder 2010, en fotobog fra dukke- og objektteaterfestivalen Festival of Wonder. Det gode liv i landområderne 2013, illustrationer til en bog om mobile biblioteker.

 

    

 

Peter Birk

Lyngsøvænget 12

8600 Silkeborg

Tlf.: 20552577

peter-annette@postkasse.com                                                                          Foto:Lars Bay

www.peter-birk.dk - www.biblioteksforedrag.dk